Ți-ai început cariera de frizer, te-ai angajat într-un salon, ai început să ai ceva clienți iar acum te întrebi care ar fi următorul pas în dezvoltarea ta? Dacă vrei să oferi o calitate, dar și o experiență mai bună în munca ta, atunci trebuie să știi că dezvoltarea continuă este foarte importantă!

De ce ar trebui să continui să te dezvolți ca frizer?

Îți spun sincer că cea mai importantă caracteristică din perspectivă profesională ar trebui să fie calitatea serviciilor pe care le oferi. Atunci când ești la început, creșterea calității tunsorilor trebuie să fie cel mai de preț lucru pe care să pui accent.

Dacă crești calitatea tunsorilor, crești și numărul de clienți, dar crești și încrederea pe care actualii clienți o au în tine. Așadar, pregătirea și dezvoltarea continuă a abilităților tale va trebui să fie primul lucru pe care să te concentrezi.

Participarea la seminarii și cursuri de dezvoltare profesională

Din propria experiență, îți recomand ca prim seminar de perfecționare să fie seminarul maestrului Ciprian Ungureanu. Eu am participat la acest seminar după aproximativ 6 luni de lucru în salon și pot spune că a fost exact ceea ce aveam nevoie în acel moment.

Ca și prim seminar, aici vei învăța bazele tunsului modern, cum ar fi fade-ul, cum să tunzi partea de top, aranjarea părului și multe alte secrete ale meseriei. Seminarul durează 1-2-3 zile și va fi foarte complex și util, așa că recomand cu drag.

Alte seminarii și cursuri potrivite pentru un frizer în funcție de experiență

 1. Alte cursuri de la Ciprian Ungureanu – curs de formare + seminarii de perfecționare
 2. Dragoș Crăciun – curs de formare (pentru dobândirea diplomei de frizer)
 3. Bosnea Valentin & Andi Cioablă – seminarii de perfecționare
 4. Ghiță the Barber – seminarii de perfecționare
 5. Radu Oberja (Tipu cu barbă) – Curs de formare + Seminarii de perfecționare
 6. Roșu Victor – Seminarii de perfecționare
 7. Alexandru Galeș & Robert Nichitean – Seminarii de perfecționare
 8. Robert Andrei – Seminarii de perfecționare
 9. Florin Petcu – Seminarii de perfecționare
 10. Mihaela Stelniceanu – Seminarii de perfecționare
 11. Cosmin Câmpean (Elite Barbers Academy)- Curs de formare + Seminarii de perfecționare
 12. Boldor Virgil ( Virgil the Barber) – Seminarii de perfecționare
 13. Catalin Lungu Academy
 14. Pop Academy
 15. Golan Barbershop Academy
 16. Moise Oxo – Seminarii de perfecționare
 17. Evenimentele organizate de oameni din industrie

Nu va trebui să te oprești aici, astfel că de fiecare dată când prinzi ocazia ar trebui să mergi să înveți de la cei mai buni din industrie. Recomand să mergi de 3-4 ori pe an la seminarii, ca să ai timp să asimilezi informațiile, dar și să le pui în practică, ca să poți observa evoluția.

De ce ar trebui să continui să te dezvolți ca și persoană?

Menținerea relațiilor pe termen lung cu clienții tăi este foarte importantă deoarece ei îți asigură traiul, dar și starea de bine în zilele de lucru. De asemenea, colegii din salon sunt cei care îți pot influența ziua în bine sau în rău – în funcție de cum te înțelegi cu ei. Așadar, ar trebui să fii foarte atent la relațiile pe care le creezi cu clienții și colegii, astfel încât să rămâi motivat și satisfăcut cu ceea ce faci.

Chiar dacă ești un simplu frizer, a fi conectat la realitate și a cunoaște cele mai de interes subiecte este foarte important. Ai ocazia să discuți zilnic cu diferite tipologii de oameni, iar partea cea mai importantă este aceea când tu nu rămâi pasiv în discuțiile cu aceștia. Fiecare îți va povesti de ceea ce face, cum se simte, ce gândește sau ce îl pasionează. Va fi foarte important ca tu să poți duce discuțiile într-o zonă faină, astfel încât să îi oferi clientului mult mai mult decât un simplu serviciu de tuns.

Pentru asta, îți recomand să fii deschis, să îți dezvolți partea de comunicare, eventual cu niște cărți din domeniu sau participând frecvent la evenimente la care se adună frizerii din toată țara și interacționează unii cu alții, povestind diverse lucruri interesante din munca lor.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.